DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________
Această melodie este specială, fiindcă a fost prima piesă scrisă de mine.
Bogăția noastră derivă din faptul că încă avem tradiții și obiceiuri vii, costume specifice fiecărei zone, cântece și jocuri populare, o țară cu locuri și peisaje superbe, oameni credincioși și frumoși.
Care este povestea din spatele piesei “IUBEAI NEICĂ PE ASCUNS”  și cu cine ai colaborat pentru realizarea ei?
Sentimentul iubirii ne poartă uneori prin stări nebănuite, iar mesajul acestei melodii cred că este evident din titlul sugestiv “Iubeai neică pe ascuns “. Această melodie este specială, fiindcă a fost prima piesă scrisă de mine și ultima orchestrație semnată de dirijorul Nicu Crețu, înainte de a trece în neființă. Cu câteva zile înainte de evenimentul nefericit am mers la maestru să îl rog să finalizăm orchestrația piesei “Iubeai neică pe ascuns”, dânsul m-a rugat să revin peste câteva zile, iar eu am insistat să o scrie în acel moment. Cred că am avut un feeling și poate așa trebuia să fie, această piesă să fie scrisă de dirijorul și virtuozul violonist Nicu Crețu. Acompaniamentul a fost realizat de orchestra “Lăutarii “ din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros, iar videoclipul semnat de regizorul Oleg Butnaru care a creionat o frumoasă poveste din jurul anilor  50’. Melodia a fost un real succes ce a bătut recordul vizualizărilor pe YouTube pentru un videoclip de muzică populară. Peste 70.000 de vizualizări în 24 de ore.
Unde îți cauți inspiratia atunci când  lucrezi la o piesa nouă?
Am înțeles că mesajul și emoția transmisă de o piesă sunt esențiale, așa că încerc de fiecare dată să trec prin filtrul sufletului meu diferite stări și să le pun pe foaie sau muzică. Alteori mă inspir din poveștile de viață ale oamenilor. Cred că textul și linia melodică trebuie să se
împreune ca mâinile la rugăciune .
Ce înseamnă muzica populară pentru ține și când ai descoperit dragostea pentru aceasta?
Iubesc muzica de calitate în general și emoția pe care o transmite. Muzica populară și dansurile le-am descoperit la 10 ani în cadrul Ansamblului “Flori de Măr “ din Curtisoara , locul unde am copilărit .M-am îndrăgostit cu adevărat de folclor mai târziu ,când am înțeles cât de valoros și magic este acesta.Bogăția noastră derivă din faptul că încă avem tradiții și obiceiuri vii, costume specifice fiecărei zone, cântece și jocuri populare , o țară cu locuri și peisaje superbe, oameni credincioși și frumoși. Toate acestea la un loc țin în picioare identitatea neamului nostru și mândria de a fi români!
Când ai pășit prima dată pe scenă, ce sentimente te-au incercat?
Primul contact cu scena l-am avut la vârsta de 7 ani. Era prima oara când cântăm în față a câtorva sute de oameni la sărbătoarea din localitatea mea și de fiecare dată când mă întorc să cant pe aceea scenă devin nostalgică. Momentul unic și memorabil al sufletului meu rămâne rechemarea pe scena Festivalului “Maria Tănase “ în timpul concursului de către public , înmânarea premiului 1 de către maestrul Tudor Ghorghe și cuvintele acestuia ce au rămas întipărite în mintea și inima mea de copil “Fata asta știe ce cântă și cum cântă “. Povestind acum, vă mărturisesc că îmi dau lacrimile de emoție și bucurie , deoarece eram un simplu tânăr ce bătea la porțile afirmării.
Pe lângă muzică, mai ai și o altă pasiune?
Îmi place adrenalina , dar și relaxarea . Așa că am să includ aici climbing, rafting și echitație. În facultate am descoperit actoria și cu ocazia realizării videoclipului piesei  “Iubeai neica pe ascuns “ a devenit o altă pasiune. Ador să călătoresc și să urmăresc revistele de modă.

Unde te poate asculta lumea și ce surprize le pregătești iubitorilor de muzică populară?

Emilia Dorobantu
Gazeta Muzicantilor
Toți cei care doresc să mă asculte și să afle mai multe lucruri despre mine pot vizita site-ul meu www.dorobantuemilia.ro , deasemenea se pot abona la canalul meu de Youtube Emilia Dorobanțu și pe rețelele de socializare : Facebook ,Instagram , Twitter. Deja am în minte multe proiecte care îmi doresc să se realizeze anul  acesta. Pe data de 5 mai va avea loc spectacolul sufletului meu și visat de multă vreme “Maria Tănase Symphonyc “ alături, de Filarmonica Oltenia Craiova ce se va desfășura la Sala Polivalentă din Craiova cu un public de 5000 de oameni.
Ce le trasmiți celor care iubesc muzica populară, în special tineretului?
Mi-aș dori ca cei tineri să iubească din ce în ce mai mult folclorul pentru că vor  avea mereu câte ceva de descoperit și mă înclin cu respect în fața tuturor celor care își regăsesc o fărâmă din suflet în cântecele mele .Primăvară frumoasă.

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here