DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Interviu cu Artistul Maramureșan Paul Ananie– Muzica Populara comoara Maramureșului

 

Paul Ananie este un cunoscut interpret de muzică populară din Maramureș. El s-a născut în comuna Vadu Izei . În anul 2015 a absolvit studiile la Universitatea din Bucuresti, iar în prezent este artist și moderator de emisiuni la Trinitas Tv.

 

La ce spectacole ai participat recent?

Am participat la multe spectacole, cum ar fi cele dedicate Micii Uniri în data de 24 ianuarie, pe 24 februarie de Dragobete, la București. Au fost multe  dar este important la ce spectacole voi participa în continuare.

În 4 martie 2018 voi fi la București la un spectacol dedicat Rapsodiei Române, în 11 martie la Madrid, iar între 17-18 martie voi fi la Sibiu, la Festivalul Național de Folclor “Lucretia Ciobanu”.

 

Ce melodii ai mai compus?

Am proiecte multe și frumoase pentru anul acesta, ultima melodie pe care am lansat-o a fost în colaborare cu Nicu Mâță din Basarabia și Gabriel Dumitru din Argeș. Melodia se numește “Peste Prut la Răsărit” și este dedicată Marii Uniri. Anul acesta de Paște o să lansez un nou videoclip mai special.

Care a fost cel mai important eveniment din viața ta în muzică?

Cel mai important eveniment din viața mea a fost primul meu album pe care l-am lansat acum 4 ani. Concursurile, festivalurile și premiile sunt de asemenea o mare realizare.

De ce iubești muzica populară și de când ai început să cânți?

Iubesc muzica populară deoarece vin dintr-o zona în care și frunza cântă. Muzica a fost o moștenire de la părinții mei și ei la rândul lor au iubit muzica populară. Vocea am moștenit-o de la mama, iar tata m-a învățat prima dată melodia “După Pui de Moroșan”.

Maramureșul este o oază păstrătoare de tradiții. Eu am început să cânt de la vârsta  de 2 ani și jumătate, când îmi înregistram muzica pe o casetă, și cântam “Podul de Piatră”.

Cum reușești să te menți în formă la atâtea spectacole?

Muzica populară îmi dă energie, în spatele scenei pot să fiu epuizat, dar atunci când ajung pe scenă, uit de toate grijile și încerc să le cânt.

 

Dacă mâine ai renunța la cariera muzicală ce ți-ai propune să faci?

Dacă mâine aș renunța la cariera mea muzicală, mi-ar plăcea să fac televiziune. Deja fac asta de 2 ani și îmi place foarte mult, chiar mă regăsesc.

Ce mesaj vrei să le transmiți fanilor care te iubesc și te apreciază?

Eu nu îi consider fani, îi consider prieteni. Mă bucur foarte mult de susținerea lor, ei mi-au dovedit că mă susțin și că le place ceea ce fac. Am să încerc să le aduc cât mai multe noutăți și le mulțumesc pentru toată aprecierea.

Material primit de la: Vasile Vlad, student jurnalism anul II Baia Mare.

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here