Despre copilarie si inceputurile in muzica!
Interviu de viata cu Dochia Banda!
De unde vine Dochia Banda?
Din zona Carașului , sat. Rușca, comuna Teregova o zona frumoasă de munte dragă sufletului meu, provin dintr-o familie modestă, crescută în spirit traditional. De la o vârstă fragedă, am început să muncesc la gospodărie, la câmp unde am început cu mare pasiune să fredonez melodii interpretate de marii artiști la vremea accea. Nu am avut o copilărie foarte frumoasă, de mică muncind foarte mult de unde și forța necesară care m-a ajutat în viitor.
Unde ți–ai petrecut cel mai mult copilăria ?
Copilăria mi-am petrecut-o la Rusca și la Sălaș , în Poiana Rusca . Iubesc fiecare colț al zonei, fiecare deal , râu pe unde am străbătut. Îmi sunt dragi râurile unde mă scăldam , îmi sunt dragi pădurile unde adunam lemne și luam apă cu ulciorul de la izvorul de sub pădure. Imi mai sunt dragi campiile unde strângeam vara fanul, stând cu strâgere de inimă din cauza șerpilor de fân.
Iubesc foarte mult animalele, duceam cu mare drag vacile la păscut, în Poiana Rusca. Imi aduc aminte de trenul care trece din munte, pe lângă colibă mea, pot spune că am crescut cu mâncare sănătoasă începând de la mămăliga și mălaiul făcut în țăst pe vatra focului la colibă.
Puțini sunt cei care au gustat din tradiție. Eu cred și spun cu mâna pe inima, că sunt un adevărat român autentic.

De unde pasiunea pentru cântat?
Această pasiune mi-a insuflat-o indragita noastră interpreta Stana Izbașa și maestrul Petrică Nicoară care erau nelipsiți în Rusca Teregova de la toate evenimentele. De când i-am vazut si i-am am auzit mi-am dorit să merg pe acest drum al cântecului chiar dacă a fost destul de greu pentru o fată simplă de la țară .
Cum a fost începul în cariera muzicală?
Nu a avut cine să mă ajute și am încercat eu singură, plecând pe acest drum fără mama , fără tată doar cu ajutorul lui Dumnezeu, am început să achizitionez casete, să ascult muzică la pick up. M-aș fi bucurat să mă fi ajutat cineva, să am părinții de partea mea, așa cum au fost alți copii, mă rugam zi și noapte să mă ajute Dumnezeu , să pot pleca la o școală la oraș să îmi realizez visul .
Cum ai ajuns în Timișoara ?
Tatăl meu are o sora , Calina Banda find plecată de foarte mult timp în Timișoara, ea a fost singurul meu sprijin la care am apelat și mi-a întins o mâna de ajutor ca să devin alt om, aici în Timișoara am teminat liceu de construcții în același timp terminând și școala populară de arte la clasa regretatei profesoare DELIA MUSUNIA.Ma bucur că am reușit pe forțele proprii să îmi indeplinesc visul din copilărie .
Planuri de viitor?
In primul rând vreau un album pentru că am doar selecții , asta este unul dintre planuri iar restul detaliilor le vor primi cititorii prin intermediul dumneavoastră.
Ai vreun hobby în afară de muzica ?
Da costumele populare și shoppingul. Cred ca ăsta este relaxul meu.
Citeste si : https://gazetamuzicantilor.ro/2018/02/14/vasy-secman-despre-superba-melodie-dragostea-ce-ti-o-port-tie/
Cu cine ai colaborat în studio ?
Prima colaborare a fost cu Dănuț Mersan, un instrumentist de valoare, care mi-a dat sfaturi bune. Am creat multe piese împreună. După care am început o colaborare frumoasă cu Maestrul Florin Ionas Generalul. Mă bucur de fiecare melodie în parte creată de Maestrul Florin Ionas Generalul, si îi mulțumesc din suflet pentru frumoasa colaborare.
Daca ar fi sa te mai nasti odata, unde ai alege sa te nasti?
Mulțumesc lui Dumnezeu și mamei mele că mi-au dat viață și har, dacă m-as mai naste odată
intr-o altă lume aș vrea să mă nasc tot la sat, tot în satul meu natal în Rusca Teregova.
Un gand pentru fani si pentru cititorii Gazetei Muzicantilor!
Multă sănătate, dacă ai sănătate le poți face pe toate. Va pup cu respect, Dochia Banda !
[…] Interviu de viata cu Dochia Banda […]