DISTRIBUIȚI
Biografie- Viorica Macovei
Gazeta Muzicantilor

Biografie – Viorica Macovei – Gazeta Muzicantilor

Inca de la varsta de 11 ani si-a etalat calitatile vocale pe scena

Nascuta la data de 26 martie 1985, cea de-a treia fiica a familiiei Macovei, absolventa Facultatii de Istorie–Geografie, specializarea Geografia Turismului, de asemenea absolventa cursurilor de masterat din cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii Stefan cel Mare – Suceava, specializarea Management, aboslventa cursurilor de perfectionare “Protocol si eticheta in diplomatie” si “Politica externa si diplomatie”, din cadrul Institutului Diplomatic Roman.

Inca de la varsta de 11 ani si-a etalat calitatile vocale pe scena, fiind descoperita de catre prof. Ica Popovici, preluata si pregatita ulterior de catre Maria Macovei.

Zecile de participari la festivalurile nationale si internationale de folclor, i-au adus foarte multe premii si trofee, captand astfel atentia si beneficiind de sprijinul specialistilor din domeniu (Eugenia Florea, Elise Stan, Marioara Murarescu). La vasta de 16 ani, se infaptuia adevaratul debut artistic tv, in cadrul emisiunii “O vedeta populara”, realizata cu mult profesionalism de catre Elise Stan, apoi au urmat nenumarate aparitii tv si emisiuni radio. De la debut pana in prezent, interpreta si-a lansat 4 albume, ce cuprind peste 60 de melodii, colaborand cu cei mai renumiti dirijori din tara si din Republica Moldova. In paralel cu activitatea artistica, Viorica si-a cultivat si veleitatile de moderator si prezentator tv, fiind gazda anumitor emisiuni tv si evenimente folclorice (prezentator “Cerbul de Aur”, Festivalul “Mamaia”, Festivalul “Callatis” si altele).

Viorica Macovei
Gazeta Muzicantilor
Viorica Macovei
Gazeta Muzicantilor

In decursul celor 11 ani de la debut, interpreta a obtinut nenumarate titluri si distinctii, a primit invitatii de a canta si de a fi prezenta la evenimente de mare tinuta, a cantat pe marile scene ale tari (Sala Palatului Bucuresti, Sala Polivalenta, Sala Radio) si ale festivalurilor de gen (Cerbul de Aur, Mamaia, Callatis, Maria Tanase – Craiova, Strugurele de Aur – Jidvei) , a concertat alaturi de artisti celebrii in aproape toate capitalele de judet din tara, precum si in multe orase sau comune din intreaga tara. In 2008, a avut marea onoare de a fi invitata in calitate de interpret, la summit-ul NATO, ce a avut loc la Palatul Parlamenului. A cantat de nenumarate ori la evenimente organizate de institutii reprezentative ale statului roman, avand ca invitati diplomati si sefi de stat. In 2009 a cantat la intalnirea primarilor de capitale din Europa, organizata la Bucuresti. Pe langa aceste evenimente, interpreta a efectuat nenumarate turnee in Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie, Maroc, Cipru, etc. Toate aceste lucruri o fac sa se simta mai aproape si mai apreciata de catre publicul larg.

-