DISTRIBUIȚI

Madalin Chindris – Super interviu cu unul dintre cel mai talentati tineri solisti din Arad

Madalin Chindris- un frumos si talentat tanar al muzicii populare

Buna ziua Madalin Chindris .Poti sa ne spui cateva lucruri despre tine ?

Buna ziua si bine v-am gasit . Am deschis ochii intr-o zi calduroasa de vara ,mai exact pe 5 mai 1993 in localitatea Seitin din judetul Arad.Sunt student in anul IV la Facultatea de Medicina ,Farmacie si Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Vest “Vasile Goldis” din Arad ,specializarea Medicina Dentara.

Dragostea pentru folclor am dobandit-o in sanul familiei mele iubitoare de folclor ,unde muzica populara este o arta pusa la loc de cinste.De mic copil am indragit aceasta ramura artistica.Eram nelipsit de la fiecare serbare sau manifestare organizata de doamna invatatoare Angela Deliman careia ii voi fi mereu recunoscator pentru educatia exemplara impartasita atat mie cat si colegilor mei .

Ai urmat scoala de muzica ?

Pentru a progresa si a avea rezultate remarcabile ,am considerat ca cea mai buna alternativa este inscrierea mea la Scoala Populara de Arte din Arad ,unde am urmat cursurile la sectia de canto-popular. Un rol important in evolutia mea artistica il are doamna profesoara Maria Miclea,domnului Cosmin Marta si doamnei director al Centrului Cultural Judetean Arad caruia le multumesc din tot sufletul pentru implicarea in cariera mea muzicala.


Madalin Chindris – Gazeta Muzicantilor

Costumele populare este reprezentativ zonei tale ?

Costumul popular pe care il port la toate manifestarile la care particip este cel mai reprezentativ din judetul Arad ,atat din punct de vedere al cromaticii cat si al diversitatii pieselor. L-am rimit in dar de la bunicii mei de la Sicula,localitate unde si acum,la zi de sarbatoare,acest costum este imbracat si acum cu fala si mandrie de sateni .

Ai participat la festivaluri si concursuri ?

Ca orice tanar la inceput de drum, dornic de afirmare,am participat la o serie de festivaluri,concursuri de folclor unde am obtinut frumoase premii de care imi amintesc cu drag. As dori sa enumar trei dintre ele:

-Marele Premiu al Cantecului si Portului Popular din Tara Zarandului-Moneasa 2010
-Trofeul Festivalului Concurs”La izvor de cant si dor” -Lipova 2010
-Premiul III la Concursul National “Vocea Populara”organizat de Televiziunea Romana-februarie 2011

Iti multumim ca ai dorit sa fi alaturi de noi. Ai putea sa spui un cuvant de ramas bun cititorilor ?

Va multumesc mult pentru invitatie si cititorilor ca si-au rupt o bucata de timp pentru a citi cateva lucruri despre mine. Va multumesc cu drag tuturor celor care ma sustineti si sunteti alaturi de mine ! Cu respect , Madalin Chindris

-