DISTRIBUIȚI

 Maria Milu Sorescu un interviu minunat cu indragita noastra solista de muzica populara

Buna ziua si bine v-am gasit ! Puteti sa ne spuneti cateva lucruri despre dumneavoastra ?

Numele meu este Maria Milu Sorescu, m-am născut în comuna Cornereva jud. Caraș-Severin,într-o familie dăruită de Dumnezeu cu har și talent. Bunicul din partea mamei a făcut parte dintr-o formație renumita de cimpoieri, bunica a cantat foarte frumos și avea darul de a compune texte, tatăl, care venea dintr-o alta familie, a cantat la clarinet pe la sezatorile din acele vremuri. Am patru frati, două fete și doi băieți, eu fiind penultima, toți cu patima la joc și talent la cântat dar eu fiind mai ambițioasă, am urmat calea cântecului cu seriozitate.

13765657_1218769804809819_1100747466198765711_ojpg

Ati urmat scoala de muzica ?

Am urmat cursurile scolii primare și gimnaziale la Cornereva iar liceul la Lugoj, dorindu-mi să devin medic veterinar. De multe ori destinul nu este în aceeași concordanta cu soarta, la absolvire m-am reîntors în comuna și m-am angajat în învățământ, slujindu-l vreme de 13 ani. În decursul acestor ani am urmat Colegiului Universitar Pedagogic pentru Institutori de 4 ani la Universitatea din București, opțional desen, muzică și sport. Chiar dacă mi-a plăcut sa lucrez cu copiii, n-am neglijat nici o secundă pasiunea de a canta și prin anii ’99, ne-am stabilit la Timișoara unde m-am prezentat la un concurs, organizat de Ansamblul profesionist Banatul și am reușit sa ocup un loc de solist profesionist. De atunci și până acum, am încercat sa duc cântecul bănățean autentic pe oriunde am fost solicitată în țară și mă rog la Dumnezeu, atât cât mai am glas, să duc fala cântecului meu bănățean , curat de la munte.


https://www.youtube.com/watch?v=oJCm0Sp222Q

Copii dumneavoastra mostenesc talentul muzicii ?

Sunt bucuroasă că feciorul meu îmi moștenește talentul, chiar dacă nu abordează muzica populară. Tot ceea ce am făcut în decursul vieții mele, am făcut cu dăruire și promit sa nu fac niciun rabat de la calitate, să ofer tot ce-i mai bun pentru publicul meu, pot sa spun că am lăsat și eu o urmă pe pământ prin cântecele mele și promit sa nu dezamăgesc.

Ati avut un model dupa care va-ti ghidat in aceasta cariera ?

Modelul meu in cariera muzicala au fost doua voci de fala a Banatului ,Ana Munteanu si Mariana Draghicescu.


17361708_1804853146500547_2092250300741079823_njpg

Va multumim ca ne-ati acordat sansa sa ne povestiti despre viata dumneavoastra. Publicul va iubeste si va apreciaza pentru tot ceea ce faceti si vor sa stie cateva lucruri si despre dumneavoastra iar acum au sansa sa citeasca acest interviu minunat despre dumneavoastra . Puteti sa adresati un cuvant de ramas bun ?

Va multumesc frumos tuturor celor care apreciati munca mea si cantecele mele .Cu respect și considerație MARIA MILU SORESCU.

-