Toate drepturile sunt rezervate - Gazeta Muzicantilor / Nu copiati continut de pe acest website fara acordul nostru (c)2020 GazetaMuzicantilor - S.C. Borz Enterprise S.R.L.

Acasă Interviuri Populare Florica Tomoiaga – Tatal meu de profesie contabil era mai patimas cu...

Florica Tomoiaga – Tatal meu de profesie contabil era mai patimas cu muzica – Super Interviu

DISTRIBUIȚI

Florica Tomoiaga-Interviu extraordinar cu o frumoasa doamna al cantecului popular maramuresean

 Buna ziua si bine v-am gasit . Ma bucur ca am reusit sa prind ocazia sa iau interviu unei asemenea de deosebite doamne a cantecului popular . Puteti sa ne spuneti cateva lucruri despre dumneavoastra ? 

Buna ziua ,cu mare drag o sa raspund afirmativ la fiecare invitatie din partea voastra. 

M-am nascut in octombrie in Viseu de Jos ,judetul Maramures ,intr-o familie frumoasa ,dar nu cu inclinatii muzicale deosebite ,dar la fel ca toti morosenii ,si cand spun asta ma refer ca aici canta toata lumea.Tatal meu de profesie contabil era mai patimas cu muzica ma punea mai des sa cant fiind falos cu mine peste tot dar niciodata nu a sperat sa dezvolt acest har primit de la Dumnezeu.


14590244_1770145866568623_9081935047076760675_njpg

Ati urmat scoala de muzica ? 

Eram prezenta la toate serbariile si concursurile ,unde de fiecare data castigam diferite premii foarte importante pentru mine si familia mea.Dupa ce am terminat clasa a -VII-a m-am stabilit la Baia Mare unde am urmat Liceul de Constructii si Arhitectura cantand la Clubul Tineretului din vremea aceea.In anul 1985 m-am stabilit la Arad unde am castigat concursul de selectia de solisti in vederea angajarii la orchestra Filarmonicii din Arad.Aici am activat pana la desfintarea orchestrei ,facand numeroase turnee prin tara si peste hotare ducand peste tot frumusetea cantecului popular maramuresean.

Ce v-a facut sa ramaneti in Arad ?
 

Din 1995 m-am hotarat sa cant cu o formatie cu care cant si in ziua de astazi. Asa m-am atasat formatiei Cosmin Marta cu care am cunoscut pe deplin succesul si cu care m-am consacrat.
Tot cu aceasta formatie am imprimat toate albumele cu cantece din folclorul maramuresean cantand cu aceasta formatie de peste 20 de ani.

Aveti niste texte minunate. Este creatia dumneavoastra ?

Nu este creatia mea. Este creatia si meritul colegului meu Cosmin Marta care totodata esti si seful formatiei. Este el compozitorul acestor minunate melodii si versuri pe care le interpretez cu drag . 

Un cuvant de ramas bun cititorilor nostri puteti sa ne spuneti ?

Va multumesc ca ati fost si sunteti alaturi de mine ,ca imi ascultati cantecele si ca imi apreciati munca. Va iubesc pe toti si va imbratisez cu drag !
1495190_1389770634606150_2033160661_ojpg

-

1 COMENTARIU

Toate drepturile sunt rezervate - Gazeta Muzicantilor / Nu copiati continut de pe acest website fara acordul nostru (c)2018GazetaMuzicantilor- S.C. Borz Enterprise S.R.L.

Close